25 Aralık 2014 Perşembe

Saç Bakım Rutinim


Herkese Merhaba :)

1 haftadır yazı yazamadığımı fark ettim.Yoğunluktan bir türlü vakit bulamıyorum.Hazır vakit bulmuşken hemen size bir yazı hazırlamak istedim.Bir saç bakım yazısı yazıyorum.Saçlarımıza  kesinlikle bakım yapmalıyız.Bir kadını güzel gösteren şeylerden birisi de saçlar hatta en önemlilerinden bence :) Bu yüzden ben de her bayan gibi saçlarıma çok önem veririm ve şimdi size bakım için neler yaptığımdan bahsedeceğim.

Öncelikle söylemek istediğim şey saçlarımızdaki kırıkları düzenli bir şekilde aldırmamız gerektiği.''Saçlarım kısalmasın,uzasın'' diye diye kırılmış saçlarla gezmemeliyiz.Hemen hemen hepimiz biliyoruz ki saçlarımızı düzenli bir şekilde kestirdiğimizde (kırıkları temizlettiğimizde) saçlarımız çok daha düzgün uzar ve gerçekten daha güzel,bakımlı gözükür.Ben de saçlarımın kırıldığını hissettiğimde hemen kuaförümü ziyarete gidiyorum :)


Bioblas Şampuan

Şimdi de size kullandığım ürünlerden bahsetmek istiyorum.İlk ürünüm şampuanım. Ben favoriler yazımda da bahsettiğim gibi Bioblas şampuanları kullanıyorum.Saçlarımın dökülmesini gerçekten engelliyor ve uzamasına da yardımcı olacağını düşünüyorum.Saçlarımı sertleştirmiyor ve saçımda bıraktığı kokuya bayılıyorum :) 


Elseve Mucizevi Yağ

Saç bakım yağları benim vazgeçilmezlerim :) İlk yazımda bahsettiğim Elseve Mucizevi Yağ benim her zaman kullandığım yağ oldu.Haftada birkaç kez saçlarımı yıkamadan diplerime masaj yaparak uyguluyorum ve biraz beklettikten sonra yıkıyorum.Kurutmadan önce  ve saçıma şekil verdikten sonra kullanıyorum.BA-YI-LI-YO-RUM :)




Bu yağ dışında haftada 2 kez saçlarımı yıkamadan önce badem yağı kullanıyorum.Saçıma çok iyi geldiğini hissediyorum.Badem yağını saçlarıma uyguladıktan sonra 15-20 dk bekliyorum ve iyice temizliyorum.Saçlarım güçleniyor,yumuşacık oluyor.Ancak benim önerim saçınızda bu yağı çok fazla bekletmeyin.Ben uzun süre bekletince çok fazla kaşıntı yapmıştı.
Gliss

Elseve yağını saçlarımı yıkadıktan sonra kullanmadığım günler Gliss'in sıvı saç kremini kullanıyorum.Taramama yardımcı oluyor ve yumuşatıyor.Çok memnunum :)


Isana Saç Toniği

Rossmanlarda satılan Isana markasının bu saç toniğini de 2-3 günde bir banyodan sonra saç diplerime uyguluyorum.Kepeğe ve yağlanmaya karşı etkili olduğunu söyleyen  bu ürün ben de gerçekten çok işe yaradı :)


Isana Saç Maskesi

Isana saç maskesini ben saç kremi olarak kullanıyorum saçlarımı yumuşacık yapıyor.Etkisine bayılıyorum.Kesinlikle denemelisiniz.Fiyatı da çok uygun.

Benim saçlarım için kullandığım ürünler bunlar.Bu ürünleri düzenli olarak kullanıyorum.Sizlere de öneriyorum.Benim saç bakımım bu dönemler bunlar değiştikçe yeni yeni bakımlarımı sizlerle paylaşacağım.Umarım yazımı beğenmişsinizdir.Takipte kalın :)

Güzellik sizinle olsun :)

11 yorum :

  1. Böyle yazilara bayiliyorum valla, emegine saglik cok güzel olmus. L'Oreal'in yagini ben de kullaniyorum ve asiri memnunum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) kesinlikle bayiliyorum

      Sil
  2. Gliss ürünlerinden pek hoşlanmadım. Sanırım bana yaramıyorlar. Isana'nın saç maskesini deneyeceğim. Bilgilendirme için teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana iyi geldi valla :) Denemelisin bence cunku cok basarili :)

      Sil
  3. Saç çok önemli bencede ama ben saçımda aşırı kimyasal kullanmamaya çalışıyorum. Çok güzel bir yazı olmuş!
    http://begumbas.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Dermokil'in şampuanını da tavsiye ederim çok iyi.

    YanıtlaSil
  5. İsana yı çok merak ettim. Mutlaka deneyeceğim. Tavsiye vekatkılarınızdan ötürü teşekkür eder bana da beklerim. http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil