20 Mart 2015 Cuma

Kozmetik Ürünlerinin Son Kullanma Tarihleri

    Merhaba canlar :)

    Biz kadınlar birçok kozmetik ürünü kullanıyoruz ve aslında son kullanma tarihinin ne zaman olduğunu bilemeyebiliyoruz. Fakat tarihi geçmiş ürün kullanmak cildimize zarar verebilir. Bazı ürünlerin bize alerji yapmasının nedeni bu olabilir. Ben de bir internet sitesinde bu son kullanma tarihlerini ne zaman öğrenebileceğimizle ilgili bilgiler gördüm ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.

    Ürünlerimizin alt kısmında ''Bath Code'' denilen sayılar bulunur. Birçoğumuz buna dikkat bile etmeyiz. Ama bu sayılar aslında ürünlerimizin ne zaman son kullanma tarihinin dolduğunu bize gösterebilecek önemli sayılar. Bu kod sayesinde ürünün sahte olup olmadığını öğrenebiliyoruz. Hatta hangi gün üretildiğini de.

    http://checkcosmetic.net

    Bu site bizlere bu bilgileri veriyor. Hemen bir örnekle sizlere de göstereyim.


    Ürünün kutusunda ve üzerinde yazan kodu Enter Code yazan yere yazıyoruz. Daha sonra Calculate e bastığımızda bize ne zaman üretildiğini ve daha ne kadar kullanabileceğimizi gösteriyor. Ben Garnier BB Kremimi test ettim.  ''Date of manufacture'' yazılı tarih ne zaman üretildiğini gösteriyor. Eğer yeşil tik varsa kullanılabileceğini anlıyoruz. Mesela ben ürünümü 30 ay daha kullanabilirmişim.

Raf ömrü = sizlere ömür
    Tarihi geçmiş bir ürünümü bulamadığım için tarihi geçtiğini nasıl anlayacağımızı da alıntı yaparak göstereceğim. Eğer kırmızı çarpı işaretini görürsek o ürünün kullanım tarihinin geçtiğini anlayabiliyoruz.
                                                       
    Bu site bizler için gerçekten çok faydalı. Çünkü zamanı geçmiş ürünü kullanmamız bizim için çok sakıncalı olabilir. Bu yüzden ürünlerimizi kontrol edip kullanmamız gerekiyor. Ürünlerin bath code ları arka kısmında ve kutularının arka kısmında oluyor. Mutlaka kontrol etmelisiniz. Umarım sizler için de iyi bir bilgi olmuştur. Kontrol edin ve cildinize zarar vermeyin. 

   Güzellik sizinle olsun :)





2 yorum :

  1. teşekkürler çok yararlı bir yazı olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok teşekkür ederim okuduğunuz için :)

      Sil