31 Mayıs 2015 Pazar

Begüm Dünyası'ndan Yaz Makyajı

     Selam millet :)

     Maalesef uzun zamandır buralarda yokum. Blogu da instagramı da baya boşladım ama tabi ki nedenleri var.  Sınav dönemi , İzmir'e arkadaşlarımın gelmesi , okul günleri falan baya meşguldüm anlayacağınız. Okulumu da sınavlarımı da bitirdim ve kurtuldum. Sonunda tatile girdim. Artık buralara daha çok vakit ayıracağım. Çok mutluyum.

     Mutluluğumun bir diğer sebebi de yaz gelmiş olması. Her ne kadar sıcaktan hoşlanmasam da tatil olması , deniz , kum ve güneş 3 lüsüne bayıldığım sebepleriyle yaz beni çok mutlu ediyor. Yaz gelmesiyle beraber çoğu alışkanlığımız değişiyor. Makyajımız gibi. Yaz geldiğinde nasıl makyaj yapmamız gerektiği ile ilgili kendi fikirlerimi ve okuyup öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.



     Yaz deyince mutlaka makyajımıza başlamadan önce cildimize uygun bir güneş kremini uygulamalıyız. Uzmanlar yaz kış güneş kremi kullanmamız gerektiğini söylüyorlar. Çünkü Güneş'in zararlı ışınları cildimizi etkiliyor. Hele bir de sivilceli, lekeli bir cildiniz varsa mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Çünkü güneş ışınları lekelerimizin ve sivilcelerimizin oluşumunu arttırabiliyor.

     Makyajınızın kalıcı olmasını istiyorsanız isterseniz baz kullanabilirsiniz. Fakat ben günlük yaptığım makyajlarda hiç baz kullanmıyorum. Baz  olarak da yağlı ciltli değilseniz eğer biraz ışıltılı bazlar tercih edebilirsiniz.
     
     Yaz gelince fondötenler rafa kaldırılıyor ve daha hafif ürünler kullanılmaya başlanıyor sanırım. BB ve CC krem gibi. Cildimizdeki renk eşitsizlikleri için bunları kullanabiliriz. CC kremlerin renklerini de sorunlarımıza göre seçebiliriz. Örneğin benim sevdiğim yeşil renkli olanı çünkü cildimdeki kızarıkları kapatmama yardımcı olanı bu. Sizler de ihtiyacınız olanı öğrenip bir tane edinebilirsiniz. Size önereceklerim de şöyle aşağıda :) 
  
                                 
   




                                                                 

      Eğer bunları uyguladıktan sonra da kapanmayan ve kapatmak istediğiniz yerler varsa çok hafif yapılı bir kapatıcıyla kapatabilirsiniz.
  
     Yaz geldiyse brozlaşma zamanıdır. Brozerımızı hem cildimizi ısıtmak hem de hafif bronz görünmek için uygulayabiliriz. Eğer krem yapıda bir bronzer tercih ederseniz daha kalıcı olacaktır. Ama biraz daha kalıcı olmasını istiyorsanız üstünden toz bir bronzer geçebilirsiniz. 

     Allık kullanmak isterseniz çok açık renk pembe allıklar bence çok hoş duracaktır. Yine krem bir allık kullanırsanız daha da kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Yaz olduğu için sıcaklarda terleyip ürünlerin yüzümüzden akmasını istemeyiz çünkü.

     Bu adımdan sonra da yüzünüz istediğiniz bölümlerini aydınlatabilirsiniz. Aydınlık ve ıslak bir görünüm yaz ayları için mükemmel oluyor bence. Sonra da transparan veya renkli bir pudrayla çok hafif kullanarak makyajınızı sabitleyebilirsiniz. 

     Gözlere gelince de artık yaz renkleri , pastel ve açık renkler kullanma dönemi. Benim en çok kullandığım ve yaza en çok yakıştırdığım far renkleri pembe, bronz ve krem. Günlük bir makyaj yapıyorsanız sadece bir krem far kullanarak göz makyajınızı çok güzel tamamlayabilirsiniz. Koyu göz makyajlarını yazın geride bırakmalıyız bence. Benim sizlere önereceğim krem farlarda Maybelline Color Tatoo lar :)



                                                                   
      
     Rimelimizi de uyguladıktan sonra makyajımızın son adımına geçiyoruz sanırım. İsterseniz siz  çok keskin olmayacak şekilde renkli bir göz kalemi uygulayabilirsiniz :)

     Sıra geldi rujumuza. Artık koyu ve mat rujlar geride kaldı. Ben yazın parlak ve açık renk rujların kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Günlük olarak renkli lip balmlar bile tercih edilebilir. Hafif turuncumsu  veya pembiş pembiş rujlar çok güzel duracaktır. 

     Benim yaz makyajı hakkında önerilerim bunlar. Sizler de bana nasıl yaz makyajı sevdiğinizi söylerseniz çok sevinirim. 

     Güzellik sizinle olsun :)

4 yorum :

  1. Keşke yüzünüzde görebilseydik merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram hesabım begumunndunyasi. Sizin için yarın paylaşabilirim,takibe alırsanız yarın görebilirsiniz :)

      Sil
  2. Cok güzel bir yazi hazirlamissin canim, emegine saglik! Bir de görsel olsa süper olurdu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın hemen instagramda paylaşılacak canım :) Oraya da beklerim :)

      Sil